16 Aralık 2012 Pazar

Ben pasta yaptım!

2 gündür canım ciddi manada çok sıkkın. Ama yeni bi ilke edindim, olumsuzluklar üzerinde durmuyorum, düşünmüyorum, kendiliğinden hallolursa hallolur. Hallolmazsa keyfi bilir, ben onu yok sayıyorum :))

Ehem. Ben ailemin yaşadığı bu ilçeye 8 sene sonra gelmiş bulundum. Yeni bir çevre sıfır arkadaş durumu oldu tabi. Geçen sene bulabildiğim kadar kursa vs yazıldım. Çoğunu yarıda bıraktım tabi, sıkılıp :)

Ama daha önce söylemişimdir Çocuk Gelişimi fark dersleri alıyorum, ve aslında iyi ki alıyorum. Bu alanda çalışmasam bile 2 adet dünya tatlısı arkadaş edindim. Özellikle çoğu samimi olduğumuzu zannettiğim arkadaşımla bağlarımı kopardıktan sonra çok daha iyi geldi. Aslında şöyle oldu, ben bu 2 insanı tanıdıktan sonra dedim ki "nasıl yani, arkadaşlık dediğin buymuş resmen, o zaman benim şu şu şu şu insanlarla ne işim var allah aşkına!' ve sonrası silinen isimler :)

Arkadaşlık ciddi manada özveri istiyor. Benim beklentim her koşulda yanımda olacak insanlar, kıskanmayacak insanlar, yüzüme gülüp arkamdan başarmamı istemeyecek insanlar değil. Başıma gelen iyi şeylerde yüzlerinde "neden bu senin başına geldi" bakışını yakaladığım insanlar ya da üzüldüğümü bildikleri konularda üzerime üzerime gelip o durumla dalga geçen insanlar değil. Bunlar uzun mevzular aslında. Ne diyorduk, kötü mevzular anlatılmıyor.

Tanıdığım bu iki insansa gerçekten çok içten insanlar. Kısa zamanda çok samimi olduk. (aslında neredeyse bir buçuk sene olmuş)

Geçen gün içimizden birinin doğum günüydü, akşam pastamı yaptım, ertesi gün çaldık kapısını elimizde pastayla. O kadar mutlu oldu ki, çünkü aramızda doğum günleri mevzusu hiç geçmemişti bile. Laf arasında söylediği tarih kalmış aklımızda.

Pastama gelince, ilk kez bişi denedim, çok da hoş oldu. Ayyy tarif yazıcam!

Ehem ehem. Tüm malzemelerim hazırdı aslında :)


Hazır pandispanya, creme-ole (vanilyalı), damla çikolata, krem şanti, süt fındık ve danette :) Fotoğrafı sonradan (bi arkadaşım malzeme fotosu isteyince) çektim, o yüzden görselde vanilyanlı yerine çikolatalı cremeole var :)

Aslında hazır pasta yapmayı herkes biliyordur ama nedense canım yazmak istiyor...

Cremeole, krem şanti ve sütü karıştırdım, ortaya çıkan kremenın bi kısmına damla çikolata ekleyerek, bu sütle ıslattığım keklerin arasına yaydım bi güzeeeeel.


Sonra da kalan kremaya danetteyi ekleyip bi güzel karıştırdım (ilk kez denediğim şey buydu aslında) Danetteyi normalde hiç sevmem o yüzden tadından çok emin olamadım. Ama sonuç gerçekten güzeldi.

En sonda rondoda parçaladığım fındıkları pastamın üzerine donattım! :)
Eheh evde albeni taneler vardı onlarla da baş harflerimizi yazdım.



Ama ciddi manada tadı beklediğimin üstünde güzel oldu. 

Fotoğraf kaliteleri de çekim açıları da çok iyi değil ama idare edin, zamanla öğrenicem bence :))

Öperim!



8 yorum:

Ayşegül dedi ki...

ahhh aaaahh bu dostluk, arkadaşlık mevzuları derin yaradır içimde...

İnşallah bu yeni arkadaşlarınla daimi sağlam dostluk yaşarsınız.

Yasemin Kokulu Bir Hayat dedi ki...

elıne sağlık cok lezzetlı gorunuyo:)

birdelisevda dedi ki...

Dost candır. Hayattır. Gerçek dostlar. Şansdır. Sen de şanslısın şahanecim:) Eline sağlık:)

Unknown dedi ki...

Çok güzel yazmışsın benimde bu aralar arkadaşlıkla ilgili hep düşündüğüm şeyler.Ne güzel iki arkadaş bulmuşsun maaşallah arkadaşlığınız umarım hep böyle devam etsin.Hazır malzemeden diye küçümseme önemli olan o güzel tadı ve çok güzel görüntüsü ve sevdiğin bir insan için düşünüp yapman .Ellerine sağlık

şahane kadın dedi ki...

Herkesi kendimiz gibi zannediyor oluşumuzdan mıdır bilmiyorum ama hepimizin içinde yara açan hikayelerimiz var malesef. Ne diyelim. Allah iyi insanlarla karşılastırsın inşallah.

şahane kadın dedi ki...

Canımm çok teşekkür ederim:)

şahane kadın dedi ki...

Evet gerçekten gerçek dost çok ayrı apayrı bir şey. Bu arada sana iki defadır yorum bırakıyorum ama beceremiyorum mudur nedir iletilmiyorlar sanırım :(

şahane kadın dedi ki...

Söylediğim gibi allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın bizi. Sorgulama gereği duymayacağımız arkadaşlıklarla.. Çok teşekkür ederim :)