7 Aralık 2012 Cuma

her şeyde bi hayır vardır diyelim

Hayatımda bir şeyler düzgün gitse zaten şaşıcam. Sabah yine zorla uyandım. Bu ara havaların kapalı olması nedeniyle midir nedir her zaman 9da uyanan ben 12de zorla uyanıyorum. 12de uyanınca geç yatıyorum. Geç yatınca 12de uyanıyorum. Kısır döngüde yaşayıp gidiyorum. Mevzu bu değil tabiki.

Geçen yıl alesten 86 alan ben, çalışıp daha yüksek almalıyım diyerek hayatımda ilk kez kitap bitirerek çalıştım, son gece heyecandan uyuyamadım (yine hayatımda ilk defa heyecan yaptım) 3 saatlik uykuyla sınava girdim, denemelerde en düşük 94 yapan ben tabi ki berbat bi sınav geçirdim çünkü herkes gibi yetiştiremedim.

Bugün ales açıklanmış. 765inci olmuş 89 puanla. Önce deli gibi sevindim tabi. Hayatımda ilk kez bi sınavda ilk bine girmiştim sonuçta. Hemen babamı aradım '23242 kişi arasından 765inci olmuşum iyi miee' diye sordum. "aaa çok iyi" dedi, daha bi coştum.

Sonra durdum düşündüm, "olm önemli olan aldığın puan, o da planladığın puandan resmen 3-4 puan düşük,hiç bi işe yaramayacak".. Çünkü okul ortalamam düşük. Yani alesimin çok çok yüksek olması lazım ki yüksek lisansa kabul edilebileyim.

Neyse amma uzattım, sevgili samur okuyosa eminim başlamıştır yine "anca uzat lafı zaten, kısa kısa anlatamazsın bi" demeye.

Ufak çapta bi moral bozukluğu yaşadım ama yine de öte yandan sevinçliyim, evet yapabilirim, yüksek lisans yapabilirim falan diye minik minik çığlıklarım var. Sonra noldu..

Akşam mailime bi baktım. İstanbul üniden başvuracağım anabilimdalı başkanından mailime yanıt gelmiş. mailimde şöyle ki...

ocak 23te mezun oluşum resmi ilan edilecek. ve yüksek lisans başvuruları 2-11 ocak arası. "mezun olacağıma dair bi belgeyle başvuramaz mıyım" dedim. mülakat tarihinde mezun olmuş oluyorum çünkü.

gelen yanıt "hayır" tabiki moralmen çöktüm. hala da çok mutsuzum. tam bişiler düzelcek derken, ocak bi an önce gelsin derken, haydaaaa işin yoksa haziranı bekle şimdi.

Napalım "her şeyde bi hayır vardır" mutlaka.

6 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

kıyamam sana ben..

ama gerçekten her şeyde bir hayır vardır. tatil ilan et kendine!

yasmin18 dedi ki...

Merhaba,bence anabilim dalı baskanına değil basvuracagın bölümün enstütüsüne sorsan daha dogru bir yorum alabilirsin. Daha önceki senelerde 2. Dönem için basvurular erken yapıldıgından mezun olabilecek durumda llan adaylar basvurabiliyordu. En dogru bilgiyi onlar verecektir. Umarımolur yüksek lisans eğitim hayatım boyunca yasadıgım en yogun ama en keyifli zamanlardı.hocalar arkadasın oluyor bir anda.

Profösör dedi ki...

Herşeyde bir hayır vardır.

şahane kadın dedi ki...

Uzun suredir tatilde sayilirim aslinda mia:P ama napalim artik olmazsa olmaz kahrolmanin manasi da yok bi yerde. Dedigin gibi belki de tatilim uzamaliymis :)

şahane kadın dedi ki...

Sevgili yasmin, yorumunla resmen moral depolandim oncelikle tesekkur ederim. Hic sevmedigim bi bolumde lisans okumusken, gercekten keyifli bi lisansustu egitime ihtiyacim var, ve dilerim istedigim bolume kabul edilirim de. Dedigin yapip pazartesi enstituyu ariycam, cunku ben de senin bildigin gibi biliyorum, ozel ogrenci kategorisi olmali. Bakalim ins yanilmiyoruzdur :)

şahane kadın dedi ki...

Mutlaka oyle.