13 Aralık 2012 Perşembe

The Walking Dead

Samur efendi ölüp ölüp diriliyordu bu dizi için, izle bak çok seveceksin, izle bak çok seveceksin başımın etini yiyordu. Bi gece "e bakayım nasılmış" dedim, ilk sahnede "walker" denilen zombilerden birini görünce kapattım, asla izlemem midem bulanır kusarım vs diye ekledim. Ben ufacık böcekte saatlerce öğüren bi insanım. Kanlı sahnelerde kusarım bile. Kanların fışkırmasına da gerek birisi parmağını kesse yeter. Sonra noldu bilmem. Çok garip ama ikinci bi şans verdim diziye (ki asla huyum değildir, bıraktığım kitabı tekrar alamam elime mesela), ama ne şans. O gece ilk sezonu bitirdim, hatta ben 3 günde 3 sezon bitirdim. Nasıl bir heyecanla nasıl bir iştahla izliyorum anlatamam. Nasıl şanssız bir insansam ben sezonu bitirdim dizi sezon tatiline girdi. Şubata kadar nasıl beklicem bilmem.

 Konusu anlatınca çok basitmiş gibi geliyor insana. Ülkeye yayılan bir hastalık var ve çoğu insan ölü, ve zombi. İnsanlar zombilerden kaçıyor. Saklanıyorlar vs. Zombiler de ne hikmetse parçala parçala bitmek bilmiyorlar :) Zombi saldırısına uğrayan zombiye dönüşüyor.

Ama dizi nasıl sarıyor. İnsan başından kalkmak istemiyor. Hepinize tavsiye ederim. O kadar çok sevdim ki herkes izlesin herkes izlesin istiyorum.


Şimdi biraz da sosyolojik gözle falan yorumlamak gerek diziyi, dizide normalde normal insanlar zombilerden kaçıyor ve dolayısıyla seyirci (ki özellikle benim gibi saflar) ana kahramanlar başka insanlarla karşılaştığında hemen dostluk bekliyor. Öyle olmuyor. Zombiler yetmezmiş gibi çoğu zaman insanlar da savaş halinde oluyor. Birbirlerini yok etme çabası. Oğlum zaten kalmışsınız bi avuç. Ne diye yok ediyosunuz türünüzü di mi ama :) Ben böyle dediğimde de "çok safsın o yüzden" diyor samur. Ben anlamazmışım! Babababa. Evet anlıyorum her fanide olduğu gibi dünyaya sahip olma hissi var onlarda da :P haha ama ne bileyim ya ben o dizide oyuncu olsam kesin ilk ölenlerden olurdum, hem de zombi saldırısından değil, diğer insanlar tarafından, çünkü saf gibi hemen kucak açardım :)

Ay aşık olduğum tüm dizilerimi de yazmaya karar verdim bu posttan sonra, hepiniz izleyin hepsini :) Hepiniz izleyin ki yorumlaşabilelim di mi ama :)


8 yorum:

firûze dedi ki...

bende bayılıyorum bu diziye ve kesinlikle sıradan bir zombi öldürmece dizisi değil. adamlar insanoğlunun çürümüşlüğüne işaret ediyorlar aslında. güvensizlik ve sadakatsizliğin ne kadar arttığını vefanın artık bulunmadığını anlatıyor bence. ama o lori ölünce pek bi sevindm. pis karı!

şahane kadın dedi ki...

Hahahaha ayni samur gibi konustun. Loriden olesiye nefret ediyodu ve hala 'ya olmemisse ya donerse' korkusu yasiyor :))) evet mesajlar cok guzel gercekten ve heyecani da hep diri tutmayi basariyolar ki o daha super. Ben de shane oldugunde cok sevinmistim nedense ona gicik oluyodum cok:)) en cok da carl'a uzuluyorum. Cocuklugunu yasayamadi :(

AslıASLI dedi ki...

İlk günden itibaren izlediğim bir dizi. Cnbc_e'de genelde gece izliyorum ama korkuyorumda bir yandan :)
Herkesin izlemesini isterim, klasik Zombi filmlerinden farklı gerçekten. Bir duruşu, anlatmak istediği şeyleri olan bir dizi.

Yasemin Kokulu Bir Hayat dedi ki...

duymustum bu dızıyı ama hıc ızleyemedım:) bu arada kartpostallasmada eslesmısız maıl gonderdım sana:)) maılım yasmin_ozer@windowslive.com

şahane kadın dedi ki...

Aiyyy inanmiyorum cok sevindimmm :) bakiyorum hemen mailime :)

şahane kadın dedi ki...

Ben de genelde gece izliyorum ve tirsiyorum da bi yandan gercekten haha:)

Ayşegül dedi ki...

İlk sezon hiç kaçırmadan izledim sonra yeni sezon ne zaman başladı hangi gün saat kaçta yayınlanıyor kaçırınca bir daha yakalayamadım.
Ama gerçekten çok etkileyici bir dizi.

şahane kadın dedi ki...

Amerikada pazar günleri yayınlanıyor ama burada hangi günler bilemiyorum ben internetten izlediğim için :))) etkileyici gerçekten yahuu